Kan ik tijdens de vakantie verhuizen?

author
2 minutes, 57 seconds Read

Oké, je gaat verhuizen. Wanneer is de beste tijd om in te pakken en te vertrekken? Je eerste neiging zou kunnen zijn om de vakantie door te brengen, aangezien de kinderen niet naar school gaan, je wat vakantietijd hebt, en waarom niet? Je tweede neiging, degene waar je mee moet gaan, zegt nee, wacht tot na de eerste van het jaar. Toegegeven, dit jaar is het anders; jullie zijn allemaal maandenlang thuis aan het werk en aan het leren en eerlijk gezegd heb je een andere omgeving nodig. Hoe eerder hoe beter. Toch zou een paar weken wachten op de lange termijn de betere beslissing kunnen zijn. Het inschakelen van het verhuisbedrijf Amsterdam bespaart je een hoop moeite.

Voordat we ingaan op alle redenen om het nieuwe jaar door te komen – terwijl Covid de boeman in de schaduw is, zijn deze punten altijd groen – alleen dit jaar wil je misschien reizen vermijden en net zoveel nieuwe mensen omringen als mogelijk.

Verhuizers

Ja, verhuisbedrijven werken tijdens de feestdagen, maar hun teams nemen ook vrij. In de beste tijden moet u uw verhuizers enkele weken van tevoren boeken; van eind november tot begin januari werken ze, net als iedereen, met een kleinere staf. Wacht dus tot iedereen weer aan het werk is om je trektocht te plannen. Als u vastbesloten bent om eind december te verhuizen, zorg er dan voor dat u dit zo snel mogelijk op het schema van uw professionele verhuizer zet.

Hotels

Gezinnen zullen dit jaar tijdens de vakantie reizen, wat de CDC ook zegt. Maar gezinnen die normaal zouden vliegen, kiezen ervoor om dit jaar te rijden – luchtvaartmaatschappijen hebben de vluchten ernstig beperkt, waardoor overal vliegen een uitdaging is. Rijden betekent meer tijd onderweg en overnachtingen onderweg, dus verwacht dat hotels worden geboekt. Hotels langs snelwegen en drukke snelwegen zijn sowieso drukker dan je zou denken tijdens de feestdagen, wat betekent dat de nacht tarieven omhoog schieten. Tenzij je je boeking al hebt vastgezet, verwacht je een premie te betalen voor kamers vlak bij ijsmachines en liften.

Winter weer

Zoals 2020 verloopt, zijn er misschien orkanen in de Golf en sneeuwstormen in het Midwesten die strijden om de aandacht van het Weerkanaal. Sneeuw en ijs vormen altijd een bedreiging tijdens de wintermaanden, en je hebt een plan B nodig voor het geval er een storm op je afkomt terwijl je midden in een verhuizing zit. Tijdens de vakantie loop je op verhoogde emoties en adrenaline, zelfs als je niet beweegt, dus waarom zou je de stress van een verhuizing opstapelen? Het laatste wat je nodig hebt, is dat de kousen die je van plan was om met zorg bij je nieuwe schoorsteen te hangen, worden opgehouden door een buitenissige ijsstorm, dus blijf zitten, hang de kousen op en behandel de dozen later.

Fijne vakantie

Tot slot, aangezien dit je laatste kerst in je oude huis is, neem de tijd om ervan te genieten. Versier je huis zoals gewoonlijk, bak de koekjes en de kalkoen, en doe alle dingen die je tradities zijn. De feestdagen zitten sowieso vol nostalgie, dus veeg al die gevoelens niet onder het tapijt alleen maar omdat je in beweging bent. Ik zou niet aanraden om in elke herinnering te blijven hangen (dit is waar de boom van het dak van de auto viel), maar geef jezelf en je gezin zeker de ruimte om zoveel als ze willen door de geheugen strook te wandelen. Breng tijd door met vrienden, hang je kousen op en als het allemaal voorbij is, pak je in zoals je altijd doet.

Similar Posts